Без свинско в детската градина. Заради мюсюлманчетата?

Без свинско в детската градина. Заради мюсюлманчетата? Тази новина взриви социалните мрежи в Германия: две детски градини в Лайпциг искат да извадят свинското месо от менюто на децата – от уважение към мюсюлманчетата. И сега се налага полиция да пази двете заведения, пише DW.

Новината, че две детски градини в Лайпциг са решили да изключат свинското месо и продуктите, съдържащи желатин (напр. желирани мечета) от ежедневното меню на децата предизвика многобройни критики в мрежата. За готвената промяна съобщи най-напред вестник “Билд”, който написа, че това се правело заради две мюсюлмански деца.

„От уважение към променящия се свят, от 15 юли ще се сервират само ястия и закуски, които не съдържат свинско месо“, се казва в цитирано от „Билд“ писмо до родителите.

loading...

Заради разгорещените реакции обаче полицията в Лайпциг изпрати патрулни коли, които да охраняват двете градини – за да ги предпази от “възможни опасности”, съобщава агенция ДПА. Вълната от възмущение принуди ръководството на двете градини да замразят плановете си. „Изумени сме от тази реакция“, казва директорът Волфганг Шефер пред ДПА.

Сподели:

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *