Как да изгоня гълъбите от терасата

Гълъбите може да направят боклуци, да замърсят повърхностите с изпражнения и дори да бъдат носители на различни болести.

Гълъбите могат да бъдат чудесни създания за наблюдение в парка или в градския площад, но когато започнат да се появяват на вашата тераса, те могат да предизвикат значителни проблеми. Гълъбите може да направят боклуци, да замърсят повърхностите с изпражнения и дори да бъдат носители на различни болести. В тази статия ще ви предоставим няколко ефективни начина за изгонване на гълъбите от терасата ви.

 

Използвайте гроздови семки

Гълъбите обичат гроздовите семки и често се хранят с тях. Ако поставите гроздови семки на терасата си, гълъбите вероятно ще я посетят, но ще се разочароват, когато не намерят други източници на храна. След няколко дни гълъбите ще се откажат от терасата ви и ще потърсят друго място, където да се хранят.

 

Използвайте градински чадъри

Гълъбите не обичат да летят през тесни пространства и могат да се уплашат от големи предмети. Затова можете да използвате градински чадъри за да им попречите кацат на терасата ви. Просто разтегнете градински чадър на терасата си и гълъбите няма да могат да се качат върху нея.

 

Използвайте ултразвукови устройства

Ултразвуковите устройства могат да бъдат ефективни при изгонването на гълъбите от терасата. Тези устройства излъчват звукови вълни, които са неприятни за гълъбите, но не могат да бъдат чути от човека. Така че, дори ако живеете на тераса и слушате музика или телевизия, ултразвуковите устройства няма да ви пречат.

 

Използвайте пластмасови плашила гълъби/врани

Пластмасовите плашила под формата на птица (гълъби/врани) са много полезни за изгонване на гълъбите от терасата, защото гълъбите могат да ги смятат за реални птици и да се уплашат от тях. Поставете пластмасови плашила на терасата си, на стратегически места, където гълъбите обикновено кацат. Това ще принуди гълъбите да се откажат от терасата ви и да потърсят друго място, където да направят гнездо.

 

Използвайте мрежи

Мрежите за тераса със сигурност, ще попречат на гълъбите да кацат на терасата ви. Тези мрежи са направени от специален материал, като в зависимост от желанието ви, могат да се намерят мрежи, с по-големи или по-малки отвори. Мрежите могат да бъдат закрепени на стената или на парапета на терасата ви така, че да попречат на гълъбите да влизат.

 

Поддържайте терасата си чиста

Гълъбите обичат да гнездят на тераси, които са пълни с боклуци, саксии или други удобни места на които да си направят гнездо. Затова е важно да поддържате терасата си чиста, като редовно я почиствате. Това ще намали вероятността гълъбите да се появят на терасата ви.

В заключение, гълъбите могат да бъдат доста неприятни, когато започнат да се появяват на вашата тераса. Но с няколко ефективни трика и редовно поддържане на терасата ви чиста, можете да ги изгоните и да предотвратите повторното им появяване.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *