Как да лекуваме Коронавирус у дома

Предлагаме ви няколко рецепти за домашно лечение на Коронавирус

Как да процедираме ако имаме симптоми или потвърден положителен резултат за Коронавирус, но сме в сравнително добро състояние и сме на домашно лечение.

Ето няколко начина за лекуване на коронавирус

Бизнесдамата Ваня Червенкова, която успя да пребори К-19, огласи как да се лекувате от коронавирус.

Разговаряла съм с много лекари както в България, така и в Русия. В Москва се срещнах и със завеждащия ковид отделение за цялата Московска област. И така:

Изключително е важно да запазите спокойствие и при първи признаци на започнете лечение. Казвам какво съм приемала аз, за да няма проблеми с администрацията на мрежата!!!

7 до 9 дни антибиотик Сумамед 500 мг, дексометазон таблетки, Фраксепсрин на инжекции или аквилон рапид, изопринозин или имунофан, корвирал, при температура Нурофен стопколд!!

Изключително ВАЖНО:

3 литра вода в която има настърган хрян и джинджифил, 7 лимона, 2-3 лъжици мед, 1 лъжица куркума. Сместта не се вари! Престоява 2 часа, прецежда се и се пие по една чаша НА ВСЕКИ ДВА ЧАСА!!!!
На всеки ДВА ЧАСА!!!

Много ВАЖНО!!!

Да стоите и спите на проветрено място. Непрекъснато да се проветрява!

Тъй като потенето е неестествено и много при повечето заболели- да се къпете след всяко потене и да се преобличате!

Обикновено на 7-8 ден се губят обоняние и вкус аз започнах прием в големи количества на витамин В комплекс!

Тези, които могат да си позволят да си купят пръстов пулсоксиметър, за да се следи непрекъснато кислородната сатурация!

МНОГО ВОДА И ЧАЙ!!!

Лека храна, избягвайте меса и млечни продукти!

Да! Непрекъснато ще ви се спи..

Никакви физически натоварвания, никакви сауни и парни бани!

Почивайте , спете, пийте много вода с лимони!

Не се отчайвайте, ако се почувствате добре и изведнъж отново се влошите! Така е до 14-18 ден

Загубилите вкус и обоняние ще започнат възстановяване след около месец!

Седмица , десет дни след като се излекувате, организмът ще започне да изгражда антитела.

Добре е да си пуснете тест за тях!

Не подценявайте ВИРУСА!

 

Хематологът д-р Чавдар Ботев преобърна представите ни за лечение на новия коронавирус.

Консултантът на Националната пациентска организация по лечение на COVID-19 с реконвалесцентна плазма настоя да се доверим на най-новите протоколи.

,,Излезли са протоколи за лечение на COVID-19 и в интензивните отделения се вижда, че най-ефективното лекарство е ивермектин. Това е лекарство против краста. С това лекарство се лекуват в момента всички в Израел. То е изключително евтино, но трябва да се знае кога да се взима. Трябва да се взима от първия до шестия ден, за да не стигат хората до болница“, заяви д-р Ботев.

По думите му ивермектинът е влязъл във всички ръководства, но най-големият проблем е, че хората не знаят коя терапия кога да бъде започната. Той подчерта, че човек е най-голям заразоносител в първите шест дни. Хората с леки симптоми са най-заразни.След това се отделят фрагменти от този вирус и след шестия ден трябва да се започне дексаметазонът. Според д-р Ботев у нас даваме по-големи дози дексаметазон, отколкото е упоменато в протоколите.

Реконвалесцентната плазма пък трябвало да се използва в ранните стадии – от първия до шестия ден при супер рисковите случаи.

„При 80% от случаите вирусът остава в горните дихателни пътища, при 20% слиза към белите дробове и 5% стават свръхтежки случаи. Изпускаме проблема с тези 20 и 5%, категоричен бе д-р Ботев пред Bulgaria ON AIR.“

,,Ремдесивир е прекрасно лекарство, просто трябва да се изтегли максимално напред. Ако нямаш вирус, имаш само страничните ефекти от това лекарство. Измислихме нов клон на медицината – вирус да се лекува с антибиотик. Даването на антибиотик е неразбиране. Дават се противовирусни лекарства. Азитромицинът трябва да се включи на по-късен етап при строго определени симптоматики“, изтъкна хематологът.

„Имам над 200 пациенти и нито един от тях не е с усложнение, а някои дойдоха в тежко състояние. Лекувах ги с пробитиотик, с бромхексин, с витамин D. Това е много съществен момент, подчерта д-р Ботев.“

За две седмици напред са запълнени всички часове за даряване на кръвна плазма, стана ясно от думите му. Антителата са тези, които ще убият вируса, убеден е той.

,,Имунитетът с антитела рязко се вдига преди да почине човек. Съществува голяма измама. Понеже нашата плазма е направена добре и е замразена, болният може да получи леко влошаване от високия титър и голямо подобрение от факторите на съсирване. И се прави грешна интерпретация“, обясни хематологът.

Д-р Ботев съобщи, че смъртността при преливане на плазма е едно към 136 000. Един ще е този, който ще пострада и обикновено това е възрастен човек.

„При лекарство като ремдесивир, което бих желал да се използва с кръвна плазма, от 250 пациенти – 136 са с много тежки реакции. А ако не се направи ремдесивир – са над 190, отбеляза специалистът и добави, че инфекционистите са до един етап на борбата с COVID-19.“

 

Антивирусният коктейл, използван за лечение на Доналд Тръмп

Леченията от коронавирус се разделят на две – тези, които директно атакуват вируса и е по-вероятно да бъдат полезни през първата фаза, и лекарства за успокояване на имунната система, които са по-склонни да работят във втората.

И така, какви лекарства се използват?

Дексаметазон

Този стероид спасява живота чрез успокояване на имунната система, но трябва да се използва в точното време. Ако се даде твърде рано, лекарството може да влоши нещата, като наруши способността на организма да се бори с вируса.

Това не е лекарство, което обикновено бихте давали в „лек“ стадий на заболяването.

Изпробване на лекарството, проведено във Великобритания, показа ползата, получена в момента, в който хората се нуждаят от кислород – каквото беше за кратко положението при Тръмп.

Световната здравна организация съветва употребата на стероида в „тежки и критични“ случаи. Нивата на кислород в кръвта на американския президент спаднаха под 94%, което е един от критериите на Националния здравен институт за „тежко заболяване“.

Терапия с моноклонални антитела

Това е комбинация от антитела, произведени от компанията Regeneron, които имитират собствения ни имунен отговор.

Антителата физически се придържат към коронавируса, така че той не може да проникне в клетките на тялото и правят вируса „по-видим“ за останалата част от имунната система.

Ремдезивир

Това антивирусно лекарство е разработено за първи път като лек срещу ебола. То работи, като обърква вируса, тъй като изглежда химически подобно на някои от суровините, които вирусът трябва да възпроизведе. Това нарушава способността на вируса да прави хиляди копия от себе си.

Клиничните проучвания показват, че лекарството намалява продължителността на симптомите от 15 дни до 11.

Няма обаче доказателства, че с Ремдезивир са спасени животи.

Лекарите на президента Тръмп твърдят, че американският президент приема също цинк, витамин D, фамотидин, мелатонин и аспирин. Не е ясно дали някой от тях се използва умишлено заради COVID-19.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *