Лесни начини за декорация на великденски яйца с подръчни материали

Великден наближава, а с него и задължителното боядисване и украсяване на яйца. Всяка година ни се иска да създадем красиви дизайни и ефекти, но за повечето от тях се налага да имаме сериозни умения на художник. Оказва се, че има лесни начини за красиви и нестандартни яйца, които да създадем с предметите от дома си. Представяме ви няколко красиви дизайна, които можете да създадете сами.

Върху вестник нанесете слой пяна за бръснене. Разлейте по нея колкото боя искате и каквито цветове ви харесват. Търкаляйте яйцето из пяната, докато постигнете желания ефект.

loading...

Добавете сода за хляб и оцет в тенджерата, в която варите яйцата. Докато изсъхват, се появява интересен мраморен ефект.

Добавете по-голямо количество ориз в контейнерите с боя. Потопете яйце, разклатете ги внимателно и ще имате красив ефект.

Ако имате гумени ластици, можете да създадете доста щур ефект. Сложете колкото искате и както искате, потопете яйцето в боята и премахнете ластиците. Готово.

За да получите този ефект, използвайте тъкани като дантела или тензух с красива плетка. Увийте плътно около яйцето. Потопете го в боята и след това оставете да изсъхне.

Сподели:

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *