Хостингът скача. cPanel анонсира нова ценова политика

На 27 юни 2019 година cPanel анонсира нов модел на ценообразуване, с който увеличава цените с до 2000% на сървър. Можете да прочетете новината в техния блог на адрес https://blog.cpanel.com/announcing-account-based-pricing/

Докато хостинг бизнеса очакваше увеличение на цените, никой не очакваше промяна на модела на ценообразуване. Новият модел засяга цялата хостинг индустрия, защото в днешно време cPanel е най-използваният контролен панел за управление на хостинг сървъри.

Всички хостинг сегменти използващи cPanel ще бъдат засегнати и ще има увеличение на цените – споделен хостинг, риселър хостинг, VPS хостинг, наети сървъри. Всеки ще бъде засегнат по различен начин в зависимост от това колко cPanel акаунти има създадени на управлявания от него виртуален или нает сървър. Всеки клиент на cPanel ще трябва да плаща по $0.20 за всеки акаунт над 100 на своя сървър. Новите цени влизат в сила от 1 септември 2019. Във форума WebHostingTalk на адрес http://www.webhostingtalk.com/showthread.php?t=1770316 кипи оживена дискусия свързана с увеличението на цената и промяната на модела на ценообразуване.

Подновяването на всички хостинг услуги е променено да става на месечна база докато получим финално решение от управлението на cPanel за новите цени.

loading...

Споделен хостинг

След анонсираните промени цените на споделените хостинг планове ще бъдат увеличени, защото цената на всеки cPanel лиценз за всеки отделен сървър се увеличава с 250% плюс $0.20 USD за всеки акаунт над 100.

Риселър хостинг

Риселър хостинга се използва за хостване на много на брой малки уеб сайтове и този сегмент ще бъде един от най-тежко засегнатите. Новият модел на ценообразуване ще накара всички собственици на cPanel риселър хостинг акаунти да плащат по $0.20 за всеки акаунт, който създават на сървъра. Отделно от това, цената на cPanel лиценза за всеки риселър хостинг сървър ще се увеличи с 250%.

Новата ценова политика ще афектира най-вече хостинг компаниите предлагащи риселър хостинг без ограничение в броя на създадените акаунти. Всички те ще трябва да променят плановете си, които да позволяват създаването на определен брой акаунти.

VPS хостинг

Ако хоствате до 5 акаунта на вашия виртуален сървър, няма да бъдете засегнат от увеличението.

Ако хоствате повече от 5, но по-малко от 30, цената за cPanel лиценза ще се увеличи с около 50%.

Ако имате над 30, но по-малко от 100, цената за лиценза ще се увеличи с около 150%. За всеки акаунт над 100 ще се плаща допълнително, като текущата обявена цена е $0.20 на акаунт.

Сподели:

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *