В Аврен шивачки шият маски по домовете, доброволци ги раздават на хората

Хората са стресирани. С увеличаването на заболелите от COVID-19 в страната започват повече да се притесняват, каза за „Нов живот” кметът на крумовградското село Аврен Милена Алекова.

 

Днес преди обяд местни доброволци от Български червен кръст тръгнаха да  раздават маски по домовете. По аптеките няма достатъчно маски, най-близките аптеки до нас са на двадесет километра в общинския център в Крумовград, възрастните хора нямат възможност да отидат до там.

Не можем да стоим и чакаме. Започнахме сами да си шием маски. Три местни шивачки се включиха, сред които са Петрана Алекова и Севдалина Петлева, ако трябва ще се включат още жени, които имат шевни машини. Други пък кроят. Нашата задача е да осигурим организацията. Всеки който има подходящ плат за маски го вади и шием, уточнява Милена Алекова, която лично помагаше за раздаването на маските по домовете.
Първо се осигуряват маски най-възрастните, на самотните, след това ще минем да раздадем на всички, които нямат, казва кметът.
Днес авренци бяха изправени и пред друг проблем – за около дванадесет часа тук натрупа сняг над една педя. Притеснени са, че цъфналите овощни дървета ще бъдат попарени и реколта няма да има.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *