Елтън Джон: „Аз съм европеец – не глупав, империалистически английски идиот“

Певецът казва, че Brexit го е накарал да се срамува да бъде британец, докато свири във Верона по време на последното си световно турне.
На  концерта си в сряда във Верона на последното си световно турне, Farewell Yellow Brick Road, той каза: „Срамувам се от страната си за това, което направи. Разедини хората … Аз съм страшно ядосан на политици, особено на британски политици. Писна ми от Брекзит. Аз съм европеец. Не съм тъп, Колониален, империалистически английски глупак.“

Джон вече е изразявал своето безпокойство за Brexit. През юли 2018 г. той каза: „не мисля, че на хората във Великобритания е била казана истината да стартират Брекзит… Обещаха нещо, което е напълно абсурдно и не е икономически осъществимо. “Той каза, че процесът на Brexit е объркващ, като „ да се разхождш се през лабиринта на Хемптън Корт, завъртян  около 16 пъти и да се опитваш да намериш изход.“

Известността на певеца понастоящем е толкова висока, колкото и през годините. Освен световното турне, той се готви да публикува първата си автобиография през есента. Рокетман, биография за неговото издигане към славата и борбата с злоупотребата с вещества, в момента е в кина.

Той ще направи два концерта в Англия, в Хоув и Кардиф, преди да се върне през ноември 2020 г. за още 18 дати във Великобритания. Той бе принуден да отмени концерта в четвъртък във Верона по заповед на доктор, след като гласните му струни бяха възпалени от студ, но мениджъра му очаква да бъде достатъчно добъре, за да свири в Висбаден, Германия, в събота.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *