Шакира на съд за 14 милиона евро

Магистратите приеха искането на прокуратурата за образуване на дело срещу певицата

Певицата Шакира е призована да се яви пред съда на 6 юни. Звездата с колумбмийски корени трябва да даде показания по обвинения за укриване на данъци.

Изпълнителката на Chantaje е заподозряна в шест престъпления, свързани с неизплащането на подоходен данък и на имуществен данък за периода от 2012 до 2014 година. Фискът определя неизплатената сума от Шакира в размер на 14,5 милиона евро.

Обвинението изтъква, че от 2011 година певицата е живяла в каталунската столица Барселона със защитника на едноименния футболен клуб Жерар Пике. Според испанските закони, лице, пребиваващо на територията на страната над половин година, започва да дължи данъци, включително и за доходи, получени в чужбина.

42-годишната красавица се регистрира като данъкоплатец в Испания през 2015-а Преди това нейната данъчна регистрация бе на Бахамските острови. Миналата година говорител на барселонската прокуратура заяви, че „това не съответства на действителността“ и подчерта, че Пике, Шакира и техните деца живеят в района на Барселона.

Адвокатите на суперзвездата настояват, че по-голямата част от доходите преди 2014 г. произлизат от нейни турнета по света, и че певицата не е живяла в Испания повече от шест месеца годишно – условие, за да плаща данъци в страната.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *