5 трика за да не ви спират катаджи

Пътните полицаи са отлични психолози и преценяват лесно кого имат насреща си. Сред шофьорите обаче също има немалко „гърмени зайци“, които знаят как да намалят риска от нежелани срещи с представители на силите на реда. Руският сайт Rambler споделя 5 от най-сигурните начини да сведете до минимум риска да бъдете спрени от катаджии.

Има водачи, които сякаш са абонирани за проверките на пътя. Често това се дължи на спецификата на автомобила, който управляват. Интереса на катаджиите предизвиква също подозрителният вид на шофьора. Понякога пък палката се вдига пред неуверени и плахи автомобилисти, които невинаги реагират адекватно и събуждат подозрения с поведението си без да са сторили нещо нередно.

 

1. Сменете колата
Ако ви е дошло до гуша да спират черното ви BMW със затъмнени стъкла, купете си друг автомобил. Катаджиите рядко обръщат внимание на Volvo, например. Ако външността ви плаши останалите участници в движението, а пътните полицаи ви възприемат като пришълец от 90-те, който по някакво странно стечение на обстоятелствата не е бил застрелян тогава, опитайте да промените гардероба си, пуснете си коса и не забравяйте очилата. Научните сътрудници не са особено интересни за катаджиите.

 

2. Чоплете си в носа
Този съвет може да изглежда несериозен и дори гнусен, но ефективността на бъркането в носа е проверена многократно по емпиричен път, дори колата да е магнит за пътните полицаи. Търсенето на „съкровища“ в ноздрите предизвиква толкова отблъскващо впечатление, че много катаджии губят желание изобщо да общуват с шофьори, които го практикуват пред всички.

 

3. Бъдете непукист
Пътните полицаи имат нюх за водачи, които на всяка цена искат да избегнат проверка или се притесняват по някаква причина. Отпуснете се, заемете по-лежерна поза и подпрете лакът на отворения прозорец – целта е да покажете, че се чувствате добре, животът е прекрасен и няма какво да криете. Тази метод също е проверен в практиката.

 

4. Не се влачете
Автомобили, които се движат прекалено бавно – особено нощно време – действат като магнит за пътните полицаи. Прекалено ниската скорост буди подозрения и съвсем логично привлича интереса на катаджиите. По-добре би било да карате с малко по-висока скорост от позволената, но без да я превишавате с много.

 

5. Крийте се зад други коли
Полезно за избягване на нежелани срещи с КАТ е да се използват естествени „укрития“ като други автомобили, автобуси и камиони. Методът обаче трябва да се ползва предпазливо, тъй като ако опитът да се скриете бъде забелязан, проверката става неминуема, а по всяка вероятно дори ще усложни ситуацията.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *